Vi erbjuder
  • Webbtexter
  • Pressmeddelanden
  • Copy till annonser i sociala kanaler
  • Vd-ord och ledare
  • Manus till event och seminarier
  • Artiklar till magasin, nyhetsbrev och nativekampanjer
  • Framvagnstexter till årsredovisning

Vad kan vi skriva för er?

Varje ord väger lika tungt. Våra skribenter har en journalistisk bakgrund och därför är gedigen research, redaktionellt tilltal och storytelling våra självklara verktyg inom området skribenttjänster.

Vi skriver alltid målgruppsanpassade texter med tydligt uppsatta mål och syften. Ambitionen är att leverera ord som leder till handling. Texter som gör jobbet, som hjälper er att nå uppsatta mål och stärka både varumärket och den långsiktiga relationen till intressenterna. Vi hjälper er att sätta ord på just er verksamhet och har erfarenhet av att producera text inom vitt skilda ämnesområden och branscher.

519135861

Skogskyrkogården 100 år, film på uppdrag av Stockholm Stad

När Skogskyrkogården strax söder om Stockholm upptogs på Unescos världsarvslista 1994, ansågs det oerhört unikt. En modern begravningsplats som världsarv! 2020 fyllde platsen 100 år, och vi på Mzk fick det ärofyllda uppdraget att producera filmen som hyllar världsarvet. Filmen visas både på Stockholms stads webbplats och i anslutning till en utställning ute på Skogskyrkogården. Precis som världsarvet garanteras skydd och vård för all framtid, är syftet att filmen ska locka gamla och nya besökare till platsen under lång tid framöver. Här är en trailer till filmen.

510245380

8 filmer för Länsstyrelsen om ungas skärmar och spelande

På uppdrag av Kunskapskraft och media fick Mzk under hösten 2020 i uppdrag att producera 8 filmer om ungas användning av skärmar, spel och spel om pengar. Filmerna är en del i ett kunskapsstöd som Länsstyrelserna i Sverige erbjuder till föräldrar och andra som pratar med barn och unga om ämnet skärmar och spel. Hela kampanjen syftar till att öka kunskapen om spelande för att kunna motverka framtida spelberoende, bland annat med spel om pengar. Ovan visas en av flera sociala medier-trailers i kampanjen.

483439883

Moderator och produktion digitala event

Eventproduktion har aldrig varit vår kärnverksamhet. Visst har vi skapat innehåll till event genom åren, och även livestreamat då och då från exempelvis Almedalen. Men när coronapandemin kom köpte vi in ny utrustning och krokade arm med andra aktörer, för att kunna erbjuda även större livesändningar eller förinspelade digitala event. Ibland sänder vi från vår lilla studio där vi kan ha 3-4 personer framför kameran. Även moderatorrollen har vi börjat erbjuda med stor framgång. Här leder Sara det digitala webinaret Chef Live för Tidningen Chef, Vinnova och Handelshögskolan i Stockholm.
 

Rikshems års- och hållbarhetsredovisning 2020

Fastighetsbolaget Rikshem har gett oss förtroendet att stötta med års- och hållbarhetsredovisningen tre år i rad. 2019 och 2020 producerade vi hela produkten från ax till limpa. Vi inledde med en strategisk workshop och stod sedan för koncept, projektledning, textproduktion, formgivning och korrektur. Givetvis i tätt samarbete med hållbarhetskonsult och Rikshem själva.

368785577

"Bli lastbilschaufför!": filmer för TYA genom Talent Talk

Som ett led i en kampanj, som varumärkesbyrån Talent Talk gjorde på uppdrag av TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd), producerade Mzk ett antal filmer. Syfte: göra lastbilschaufförsyrket mer attraktivt bland unga och nyansera synen på yrket. Målgrupp: ungdomar som ska välja gymnasielinje och yrkesväxlare. Effekt: kampanjen genererade 174 300 thruplays och hade en räckvidd på omkring en halv miljon personer.

447769520

H&M Group om Including & Diversity

I samband med Human rights day publicerade H&M Group denna film på sin LinkedIn-kanal där Annie Wu, Global Lead Inclusion & Diversity, beskriver sin roll och hur det är att vara en del av H&M Group. Produktion: Marczak Communications. Filmen med Annie Wu var först ut i en serie filmer där nyckelpersoner på H&M Group presenterar sig själva och sin roll. 
 

333743546

"Inte ett vanligt blåljusprogram"

Ett av de projekt som vi fortfarande är mest stolta över är "Inte ett vanligt blåljusprogram". Mzk fick 2018 i uppdrag av Storstockholms brandförsvar att ta fram konceptet till en egen webbserie. Detta är casefilmen för webbserien, som finns att se i sin helhet på Youtube. Åtta avsnitt producerades med slimmat team i syfte att öka brandsäkerheten, beskriva brandförsvarets verksamhet och öka stoltheten internt. Serien har haft över 200 000 tittare i digitala kanaler och blev nominerad till Swedish Content Awards 2019.

540540416

Samhällsinformation och internkommunikation

Vid sidan av de filmer som görs på uppdrag av våra kunder producerar Emil också dokumentärer i sin egen verksamhet Marczak Film. ”Zoran och Tony” är en pågående samproduktion med SVT där Emil och Lars Lyrefelt skildrar svenska frivilligsoldater som rest till norra Irak för att bekämpa IS. Se teaser här. Egenproducerade ”Walking with the tall whites”, baserad på bokserien "Millennial hospitality” av Charles James Hall, är bland annat publicerad på Amazon Prime och har haft två miljoner unika strömningar. I ”Baltic Anomaly” följer vi Dennis och Peter från Ocean X Team på deras upptäckaräventyr till allt från Karibiska havet till Östersjöns botten. Fler trailers finns på Marczak Films Vimeokanal.