Uppdrag

Länsstyrelsen
– filmer om unga & spelande

I syfte att förebygga psykisk ohälsa kopplat till spelberoende hos unga fick MZK i uppdrag att producera filmer till en större kampanj. Igenkänning och humor blev nyckelorden; från manusproduktion till casting, inspelning och redigering. Läs mer här!

Storstockholms brandförsvar 
– realityserie

”Inte ett vanligt blåljusprogram” är Storstockholms brandförsvars egen realityserie fylld av lika delar planerade budskap och action, i form av dokumentära inslag från blåljusverksamheten. Läs mer här!

Huge Bostäder
– helhetsleverantör

MZK är Huge Bostäders kommunikationsbyrå, vilket betyder att vi löpande stöttar med olika typer av kommunikationsinsatser. Återkommande är kundtidningen Värden, års- och hållbarhetsredovisning, film, kampanjer till sociala medier, textproduktion och webbpublicering. Läs mer här! 

Employer branding-film för H&M Group

I samband med Human rights day publicerade H&M Group denna film på sin LinkedIn-kanal där Annie Wu, Global Lead Inclusion & Diversity, beskriver sin roll och hur det är att vara en del av H&M Group. Filmen var först ut i en serie filmer där nyckelpersoner på H&M Group presenterar sig själva och sin roll.

Skål! Ölfilmer för Sveriges Bryggerier

På uppdrag av Sveriges Bryggerier och Kunskapskraft och Media producerade vi tre filmer i syfte att sprida kunskap och väcka intresse för bryggeribranschen. Vi besökte tre bryggare som visar ölbryggning som hantverk. Filmerna sågs av omkring 350 000 personer på sociala medier sommaren 2022. 

Nordlos hållbarhetsredovisning

MZK producerar och projektleder IT-företaget Nordlos hållbarhetsredovisning sedan flera år. Ett gediget arbete där vi står för koncept, projektledning, textproduktion, formgivning och korrektur i tätt samarbete med Nordlo. Redovisningen produceras på tre språk och är ett lika viktigt verktyg externt som internt. 

519135861

Skogskyrkogården 100 år, film för Stockholm Stad

När Skogskyrkogården, som är ett av Unescos världsarv, fyllde 100 år fick MZK uppdraget att producera hyllningsfilmen. Den visas på Stockholms stads webbplats och i anslutning till en utställning ute på Skogskyrkogården.

Dokumentärfilm

Vid sidan av kunduppdragen producerar vi även dokumentärer och serier under Marczak Film. I december 2021 hade dokumentären Frivillig vid fronten premiär på SVT, där vi får följa svenska soldater vid frontlinjen i norra Irak. Andra produktioner är Walking with the tall whites som haft över två miljoner unika strömningar, Baltic Anomaly och nyutkomna The Chilbolton Indicent. 

Moderator och eventproduktion

MZK producerar även fysiska event och livestreamingar. Från vårt gårdshus har vi sänt allt från interna ledarkonferenser till studioprogram. Vi har även livesänt Änglamarkspriset, Hemvärnets konferenser ute i fält, digitalt öppet hus från brandstationer och producerat Rikshems interna tvådagarskonferens för 300 personer. Dessutom hjälper vi tidningen Chef och Breakit att programsätta Chefdagen respektive Scaleup Day. Vi gör även moderator-uppdrag.

Filmer – Min väg till förskolan

På uppdrag av Kunskapskraft och Media, KKM, producerade MZK tre filmer för Sefif i syfte att attrahera nyanlända, och andra som står utanför arbetsmarknaden, att söka sig till arbete inom förskolan. I filmerna får vi möta tre kvinnor med ursprung från tre olika länder. De berättar om hur det är att arbeta i den svenska förskolan och om sin väg dit. Filmerna är textade på flera språk och är en del av utbildningsplattformen och kampanjen ”Vägen till förskolan” som Sefif lanserade 2022.

Rikshems års- och hållbarhetsredovisning

MZK har producerat Rikshems års- och hållbarhetsredovisning i flera år och ansvarar för koncept, projektledning, textproduktion, formgivning och korrektur – produktion från ax till limpa där vi samarbetar tätt med Rikshems medarbetare på kommunikations-, ekonomi- och hållbarhetsavdelningar.

Hur kan vi hjälpa er?

"

Min erfarenhet efter att ha jobbat med många byråer är att Marczak Communications skiljer ut sig positivt genom att de aktivt strävar efter att förstå vad mina övergripande mål som beställare är (dvs organisationens kommunikationsmål) och utformar kommunikationstjänsterna efter detta – snarare än att bara se till den individuella projektleveransen. På så vis fungerar byråns medarbetare som en förlängning av vår egen kommunikationsavdelning, snarare än att bara vara externa leverantörer.

Veronica Sandström

Kommunikationschef Maskinentreprenörerna
(fd. Kommunikationschef Storstockholms brandförsvar)

"

Jag har jobbat med Sara ända sen jag anställde henne på Filminstitutet 2008. Hon och jag jobbade nära och jag imponerades av hennes snabbhet, bredd och journalistiska fingertoppskänsla och kompetens. Många som är duktiga på att skriva är sämre på struktur. Men Sara älskar ordning och har blykoll på alla dokument. Dessutom har jag alltid haft så roligt med Sara. Vi har skrattat som mest när det verkligen kört ihop sig. Hon har en positiv energi och får saker gjorda. Därför var jag väldigt glad när hon startade eget och jag återigen kunde anlita henne, nu för Chefs ständigt växande eventavdelning. Idag redaktörar Sara alla våra stora event som Chefgalan, Chefdagen och våra seminarier i Almedalen.

Cissi Elwin

VD Chefakademin

"

Redan från start visade Marczak Communications stort engagemang och professionalitet. De fanns alltid ett telefonsamtal bort för att lyssna på våra idéer och har hjälpt oss att förverkliga dem. Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete där slutprodukten (en film) blev bättre än vad vi kunnat drömma om.

Eric Nilsson

Brandingenjör, Sörmlandskustens räddningstjänst